1/2
Gringo_DECAF.jpg

SLEEPY GRINGO

DECAF SINGLE ORIGIN

Vi har rostat det bästa koffeinfria kaffe som är i säsong just nu och eftersträvar att skapa ett smakrikt kaffe med en fin sötma och en medelfyllig karaktär.

Just nu kommer kaffet från tio producenter i regionen Huehuetenango i Guatemala. Flera av gårdarna är små, men tillsammans har de skapat en lott som ger ett poäng av 84-85 poäng på en kvalitetsskala (så kallat Speciality Coffee). Detta gör att det skiljer sig från 99 % av allt koffeinfritt kaffe som produceras, genom både sin höga kvalitet och sin fulla transparens. 

Producent: Primavera familjen och små producenter:

Julio Ricardo Cano, Roberto Cano, Juan Gaspar Velasquez, Obeidy Aguilar, Jesus Martin Gaspar, Edgar Ambrocio, Antonio Escobar, Nelson Sanchez, Edy Martin, Jesus Velasquez 
 

 

Land: Guatemala

Region: Huehuetenango

stad: San Antonio Huista 

Varietet: Caturra, Catuai, Bourbon

Skörd: januari-April

Process: fermenterat i vattenbad och sedan soltorkat. 

Altitud: 1550-1650

DECAF-METODEN

 

För att avlägsna koffeinet i kaffet så används naturlig Koldioxid (CO2). Metoden drar fördel av att koldioxid, när den komprimeras, uppför sig både som gas och vätska och kan på så sätt binda sig med koffeinet. 

 

I metoden så badas de ångade råkaffebönorna i den komprimerade koldioxiden och koffeinet avlägsnas genom filtrering, på samma sätt som i den kända Swiss Water processen. Smakkomponenterna bibehålls i bönan under hela processen, istället för att urlakas och sedan återföras (vilket sker i många andra metoder).

Genom denna naturliga metod så behålls den goda smaken i kaffet, vilket är en av skälen till att vi tror att denna metod är framtidens metod för att ta fram koffeinfritt kaffe.

Gringo Nordic Coffee Roasters

Varholmsgatan 12  

414 74 Gothenburg, Sweden

031-12 08 80
hej@gringonordic.se