Fri frakt över 350 kr! Klicka här för mer information om frakt & leverans

GOOD HONEST COFFEE

Vi är Gringo Nordic, ett nyfiket litet kafferosteri i centrala Göteborg. Vi brinner för bra kaffe och våra kunder. 

Vi har en enkel inställning till fint kaffe, men tar inga genvägar. Vi köper 100 % specialkaffe från enskilda gårdar, plantager och kooperativ. Många av våra kaffen kommer från ekologiskt certifierade producenter, men många kommer också från mindre odlare, där certifikat inte är en ekonomisk och praktisk möjlighet. Men vi stödjer dem ändå när kaffet är gott, det finns ofta många goda intentioner bakom varje odlare, speciellt de som jobbar med kvalitet. De är rädda om sin egen mark, och undviker dyrt konstgödsel om de kan.

Vi rostar vårt kaffe med en så kallad slow roast metod – för hand och i små partier – på den mest energieffektiva rostmaskinen på planeten, med hjälp av luftflödesteknik. Vi anpassar varje rostning till varje unikt kaffe så att det finns en balans mellan sötma, syrlighet och fyllighet, då tycker vi att kaffet oftast smakar godast.

Vi älskar verkligen kaffe – vi kommer att se till att du aldrig tvivlar på det.

BAKGRUND

Gringo grundades 2018 av Johan Ekfeldt som tidigare grundade Sveriges första specialkafferosteri, Johan & Nyström. Tillsammans med sin fru Pernilla och affärspartner Magnus Alfjärd driver han rosteriet i utkanten av Göteborg. Namnet “GRINGO” fastnade efter att arbetarna på Johans kaffegård Finca La Tierra – i Colombia – började kalla honom det. Vi har även en kaffebar i vårt rosteri, där vi serverar espressodrycker, bryggkaffe och pour overs  samt att du kan köpa kaffebönor  och te och tillbehör att ta med hem. Om du vill ha malet kaffe maler vi på plats! Vissa lördagar  öppnar vi våra dörrar för en full Gringo-upplevelse, då vi har café med hembakt fika och är värdar för gratis koppningar (kaffeprovningar).

Varmt välkomna till vår rosteributik och kaffebar! Här finns alltid hela vårt sortiment av kaffe, te och tillbehör. Du kan också  ta en riktigt god kopp kaffe i vår kaffebar, både från espressomaskinen och som brygg eller handbrygg. 
Butiken och kaffebaren är öppen: 

Måndag-Fredag 8–16

Nästa lördagsöppet:   21/9 2024  11-15

På lördagar finns det alltid  gott fika och sittplatser i rosteriet, i kaffebaren och utomhus. 

På de öppna lördagarna har vi också koppningar (kaffeprovningar) kl 12 och kl 14. De är gratis och öppna för alla. Drop in.
Vi provar nyheter, andra spännande kaffen och berättar om specialkaffe. Håll utkik på sociala medier för eventuella uppdateringar/ytterligare info!
Välkomna till oss!
 

LOS GRINGOS

JOHAN EKFELDT

Jag har så länge jag kan minnas haft huvudet fullt av kaffe. I många år var jag en dedikerad hobbyrostare och fick så småningom jobb på Kahls Kaffe. Efter sex lärorika år där, så medgrundade jag 2004 Johan & Nyström. Vi var Sveriges första specialkafferosteri och jobbade medvetet för att ändra människors kaffevanor i grunden.

Efter att ha sålt min del i företaget och tre år utanför kafferostandet (jag hann dock under tiden köpa en kaffegård i Colombia) så startade jag i maj 2018 – tillsammans med Magnus & Pernilla – Gringo.

Jag hade verkligen saknat att rosta kaffe. Jag älskar att slå på rostmaskinen på morgonen, känna doften av kaffe hela dagen och jobba direkt med bönderna och med alla passionerade och kaffeälskande människor som man möter inom specialkaffet. Det är helt enkelt världens bästa jobb. 

johan@gringonordic.se

0739-013731

PERNILLA EKFELDT

Man kanske kan säga att jag gifte mig in i kaffet. Men man kanske också kan säga att jag har vuxit upp med norrländskt kokkaffe; ljusrostat och varsamt bryggt. Och att det jag gillar allra mest med kaffe är att sprida kunskap kring specialkaffe och visa hur gott det verkligen kan smaka när kaffets alla olika karaktärer kommer fram och hur gott det känns att veta att kaffet är odlat på ett spårbart och hållbart sätt där kaffeodlaren verkligen får skäligt betalt. 

Det bästa med att jobba med kaffe tycker jag är alla möten, allt från kaffebönder till alla trevliga människor i kaffebranschen och framförallt med dig som, precis som mig, helt enkelt älskar en god kopp kaffe! 

På Gringo håller jag provningar, kaffekurser, möter gäster i rosteributiken, hjälper våra kunder och hoppar in princip överallt när det behövs.

pernilla@gringonordic.se

0733-880608

MAGNUS ALFJÄRD

Jag är i grunden kock, men insåg att kaffe är det roligaste som finns när jag jobbade på Johan & Nyström som säljare. Efter ett år ute på havet så är jag tillbaka där jag trivs bäst, bland gott kaffe och kaffeälskande kunder. På Gringo får jag gräva mig djupare in i kaffet och när jag inte är ute hos kunder, så tar jag hand om vår produktion och logistik. 

Om du öppnar en restaurang eller ett nytt kafé och söker vägledning när det gäller koncept, maskin och kaffe, är jag killen att prata med. Jag älskar allt kring kaffeupplevelsen och kommer att se till att du får gott kaffe på nolltid. 

 magnus@gringonordic.se

 0702-109178

Petter_Colour

PETTER EKFELDT

Det är ingen överdrift att säga att jag är född rakt in i kaffets värld; min uppväxt har på alla tänkbara sätt kretsat kring allt som har med kaffe att göra. Flera av mina stora intressen – till exempel att resa och att träffa nya människor – finns i den spännande specialkaffevärlden och här vill jag lära mig så mycket det bara går. Under mina år på gymnasiet så jobbade jag som barista hos Da Matteo i Göteborg och nu är jag alltså en av de andra i gänget här på Gringo.

Nu kombinerar jag jobbet på Gringo med att plugga på Stockholms Universitet. Jag håller provningar och baristautbildningar för kunder, pillar med hemsidan, ansvarar för vår prenumeration och det som jag hinner med utöver mina studier.

petter@gringonordic.se

0735-169325

John_bike

JOHN SJÖDIN

Min kafferesa började tidigt, jag var bara ung tonåring när jag började jobba hos Tord Wetter på legendariska Mauritz kaffe i Göteborg. Det var också där jag fick den första inblicken i hur ett alldeles nyrostat kaffe doftar, och hur gott kaffe verkligen kan vara när det är rostat och bryggt med känsla och kärlek.

Att börja i teamet på Gringo Nordic och fortsätta min kafferesa här känns därför som en naturlig  och spännande fortsättning. Min huvudsakliga uppgift är att rosta men ni hittar mig även i rosteributiken och kaffebaren, vid packmaskinen eller någon annanstans där jag behövs, arbetsuppgifterna på Gringo är många och varierande.

WILLIAM ENSTRÖM

När jag började på Gringo så drack jag inte kaffe, men nu är jag lika förtjust som resten av gänget i denna ädla dryck. Jag är verkligen intresserad av alla de smaker som finns i bra kaffe och ingen kopp är den andra lik. 

På Gringo ser jag till att våra kunder får fina påsar, jag etiketterar, packar och sköter det mesta av den interna logistiken. Jag tar även hand om kunder i butiken. 

 

 

Torben

TORBEN LARSSON

En vinterlördag satt jag med en vän och njöt av en god kopp kaffe bland bönor och kaffeprylar i rosteriet. Gringo hade lördagsöppet och jag fick en stark känsla av att här trivs jag. Det blev en fin stund som förstärktes av alla härliga Gringosar som gillar att snacka kaffe lika mycket som jag gör.

Några månader senare gjorde jag min första dag här på Gringo. Att jobba med goa människor, både här på rosteriet och med våra fantastiska kunder, att prova nya härliga bönor från olika världsdelar och att lära mig mer om kaffe varje dag – det är sånt som förgyller min vardag.

På Gringo jobbar jag med lite av varje – till exempel orderhantering, websida, webshop och rostning.

torben@gringonordic.se