1/3
Peru_nuevaflorida.png

PERU NUEVA FLORIDA

MJUK MUNKÄNSLA / TORKAD FRUKT / SÖT CITRUS

För 25 år sedan sadlade familjen Ccoillar om från att odla potatis till kaffeodling, de hade tröttnat på torka, dåliga skördar och banklån som aldrig kunde betalas tillbaka. Den äldsta sonen Florentino bestämde sig för att lämna sin uppväxtgård i Anderna och hittade till sist en bit höglandsjungel som var till salu i distriktet Rio Negro. Han planterade sina första kaffeträd och kallade den framväxande gården för Nueva Florida. Successivt så har resten av familjen flyttat med. 15 år senare så odlar de tillsammans, och med gemensam ansträngning har de lyckats få fram ett verkligt fint ekologiskt kaffe. Vi på Gringo är glada att kunna deras skörd och hoppas på en lång relation med dessa hårt arbetande producenter.

 

Land: Peru
Region: Junin
Provins: Satipo
Distrikt: Rio Negro
Gård: Nueva Florida - Familjejordbruk
Producenter: Amadeo Ramos Ccoillar and Elisa Paraguay Quispe, Florentino Ramos Ccoillar, Rafael Paraguay Quispe, Ever Camasca, Albina Leandres, Saturnina Ledesma, Marcelino Limache
Varietet: Typica, Caturra, Bourbon, Pache
Altitud/Höjd: 1750-1800 meter
Skörd: Juli-September
Bearbetning: Beroende på väder och temperatur, men i snitt fermenteras kaffet 18-22 timmar i öppna tankar av cement. Därefter tvättas kaffet med rent vatten. 
Torkning: På upphöjda torksängar under UV-skydd. 
Lottstorlek 2020: 2070 kilo