IMG_4568.jpg

GOOD HONEST COFFEE

Vi är Gringo Nordic, ett nyfiket litet kafferosteri i centrala Göteborg. Vi brinner för bra kaffe och våra kunder. 

 

Vi har en enkel inställning till fint kaffe, men tar inga genvägar. Vi köper 100 % specialkaffe från enskilda gårdar, plantager och kooperativ. Många av våra kaffen kommer från ekologiskt certifierade producenter, men många kommer också från mindre odlare, där certifikat inte är en ekonomisk och praktisk möjlighet. Men vi stödjer dem ändå när kaffet är gott, det finns ofta många goda intentioner bakom varje odlare, speciellt de som jobbar med kvalitet. De är rädda om sin egen mark, och undviker dyrt konstgödsel om de kan.

 

Vi rostar vårt kaffe med en så kallad slow roast metod – för hand och i små partier – på den mest energieffektiva rostmaskinen på planeten, med hjälp av luftflödesteknik. Vi anpassar varje rostning till varje unikt kaffe så att det finns en balans mellan sötma, syrlighet och fyllighet, då tycker vi att kaffet oftast smakar godast.

 

Vi älskar verkligen kaffe – vi kommer att se till att du aldrig tvivlar på det.

LOS GRINGOS

DSCF1606.jpg

Johan Ekfeldt

Jag har så länge jag kan minnas haft huvudet fullt av kaffe. I många år var jag en dedikerad hobbyrostare och fick så småningom jobb på Kahls Kaffe. Efter sex lärorika år där, så medgrundade jag 2004 Johan & Nyström. Vi var Sveriges första specialkafferosteri och jobbade medvetet för att ändra människors kaffevanor i grunden. Efter att ha sålt min del i företaget och tre år utanför kafferostandet (jag hann dock under tiden köpa en kaffegård i Colombia) så startade jag i maj 2018 - tillsammans med Magnus & Pernilla - Gringo.

 

Jag hade verkligen saknat att rosta kaffe. Jag älskar att slå på rostmaskinen på morgonen, känna doften av kaffe hela dagen och jobba direkt med bönderna och med alla passionerade och kaffeälskande människor som man möter inom specialkaffet. Det är en ynnest. 

 

johan@gringonordic.se

0739-013731

pernilla.jpg

Pernilla Ekfeldt

Man kanske kan säga att jag gifte mig in i kaffet. Men man kanske också kan säga att jag har vuxit upp med norrländskt kokkaffe; ljusrostat och varsamt bryggt. Och att det jag gillar allra mest med kaffe är att sprida kunskap kring specialkaffe och visa hur gott det verkligen kan smaka när kaffets alla olika karaktärer kommer fram och hur gott det känns att veta att kaffet är odlat på ett spårbart och hållbart sätt där kaffeodlaren verkligen får skäligt betalt. Det bästa med att jobba med kaffe tycker jag är alla möten, allt från kaffebönder till alla trevliga människor i kaffebranschen och framförallt med dig som, precis som mig, helt enkelt älskar en god kopp kaffe! 

 

På Gringo håller jag provningar, kaffekurser, möter gäster i rosteributiken och hoppar in princip överallt när det behövs.

 

pernilla@gringonordic.se

0733-880608

magnus.jpg

Magnus Alfjärd

Jag är i grunden kock, men insåg att kaffe är det roligaste som finns när jag jobbade på Johan & Nyström som säljare. Efter ett år ute på havet så är jag tillbaka där jag trivs bäst, bland gott kaffe och kaffeälskande kunder. På Gringo får jag gräva mig djupare in i kaffet och när jag inte är ute hos kunder, så tar jag hand om vår produktion och logistik. 

 

Om du öppnar en restaurang eller ett nytt kafé och söker vägledning när det gäller koncept, maskin och kaffe, är jag killen att prata med. Jag älskar allt kring kaffeupplevelsen och kommer att se till att du får gott kaffe på nolltid. 

 

magnus@gringonordic.se

 0702-109178

 
Elias.jpg

Elias Thomsen

Kaffe har varit en stor del av över halva mitt liv, ända sedan min mamma startade kafé i Järna för över 10 år sedan. Innan jag hamnade hos Gringo så jobbade jag som kock och servitör, så precis som resten av gänget här på Gringo så är bra naturliga viner, god mat och kaffe några av mina självklara intressen.

Jag flyttade till Göteborg i maj 2020 och några månader senare så började jag jobba på Gringo. Här tar jag rygg på resten av gänget och rostar, packar och levererar kaffe, plus allt allt annat som händer här under dagarna.

elias@gringonordic.se

0707-74 57 75

Petter BW.jpg
DSCF2108.jpg

William Enström

När jag började på Gringo så drack jag inte kaffe, men nu är jag lika förtjust som resten av gänget i denna ädla dryck (i alla fall nästan). 

 

På Gringo ser jag till att våra kunder får fina påsar, jag etiketterar, packar och sköter det mesta av den interna logistiken.

Petter Ekfeldt

Det är ingen överdrift att säga att jag är född rakt in i kaffets värld; min uppväxt har på alla tänkbara sätt kretsat kring allt som har med kaffe att göra. Flera av mina stora intressen – till exempel att resa och att träffa nya människor – finns i den spännande specialkaffevärlden och här vill jag lära mig så mycket det bara går.

 

Under mina år på gymnasiet så jobbade jag som barista hos Da Matteo här i Göteborg och nu är jag alltså en av de andra i gänget här på Gringo.

På Gringo gör jag det mesta, packar ordrar, tar hand om kunder i vår butik, håller baristautbildningar, rostar kaffe, pillar med hemsidan och mycket mer.

petter@gringonordic.se

0735-169325

butik_gringo.jpg

ROSTERIBUTIKEN

Välkommen till vår rosteributik/kaffebar!
Butiken och kaffebaren är öppen måndag–fredag 8.30–16.00 (och följande lördagar: 11/9, 25/9, 30/10, 27/11, 4/12, 11/12, 18/12 11-15) och här finns alltid hela vårt
sortiment av kaffe, te och tillbehör att köpa med hem och dessutom såklart möjlighet att dricka en god kopp kaffe, både från espressomaskinen och som brygg. Vid lördagsöppet så finns alltid gott fika och möjlighet att sitta i rosteriet! Aktuella öppettider finns alltid på vårt Instagram.

 
 

GRINGOGRAM