1/4
Burundi_Nemba.png

BURUNDI NEMBA

SVART TE / ÄPPLE / CITRUSFRUKT

Regionen Kayanza ligger i norra Burundi, nära gränsen till Rwanda. Här ligger kaffetvättstationen Nemba, dit 3113 lokala kaffebönder, med i snitt 150 kaffeträd per familj, lämnar sina nyplockade kaffebär för fermentering och sortering. Här är det perfekta förhållanden för att odla exceptionellt kaffe; hög höjd (1800 meter), röd bourbonvarietet, vulkaniska jordar och rikligt med regn. Efter att bönderna lämnat de nyplockade bären till Nemba så sorteras de, skalas och fermenteras i upp till 12 timmar. De tvättas sedan i rent bergsvatten i 12 till 24 timmar för att sedan ytterligare en gång blötläggas – så kallad double soak – innan kaffet torkas på upphöjda torkbäddar i två till tre veckor. Till karaktären har kaffet en frisk smak av mogna bär, en äpplig fruktighet och en citrusaktig och exceptionellt lång välutvecklad eftersmak.

Land: Burundi
Region: Kayanza
Varietet: Röd Bourbon

Processmetod: Tvättad
Höjd: 1800 meter
Antal jordbrukare: 3113 stycken
Genomsnittliga träd per jordbrukare: 150

  • Facebook - Gringo Nordic
  • Instagram - Gringo Nordic

Gringo Nordic Coffee Roasters

Varholmsgatan 12  

414 74 Gothenburg, Sweden

031-12 08 80
hej@gringonordic.se