0c1cbe82db08db177c9227fb1fb602cb
0c1cbe82db08db177c9227fb1fb602cb

press to zoom
093058b5ae476fad9d8701789a2fec3e
093058b5ae476fad9d8701789a2fec3e

press to zoom
400fd4274b3a53c36cecf518b80f25a7
400fd4274b3a53c36cecf518b80f25a7

press to zoom
0c1cbe82db08db177c9227fb1fb602cb
0c1cbe82db08db177c9227fb1fb602cb

press to zoom
1/4
kenya_kiganjo_aa.png

KENYA KIGANJO AA

JORDGUBBE / RABARBER / PASSIONSFRUKT

Detta är ett enastående exempel på ett klassiskt kenyanskt kaffe; här hittar vi en karaktär av rabarber, stenfrukt och passionsfrukt. Munkänslan är utpräglat juicig med balans och elegans i avslutningen.

 

Kaffet är odlat hos många småbönder som alla är medlemmar i Thiririka Farmers Cooperative Society (FCS). De har i genomsnitt tomter på ett halvt tunnland vardera med ca 250 kaffeträd. Kaffet levererar de för bearbetning till Kiganjo Coffee Factory (som tvättstationer kallas i Kenya) som ligger nära staden Gatundu i Kiambu County. 

Här är kaffeodlingarna ständigt under hot när befolkningen växer och jordbruksmark förvandlas till bostadsområden. Men en sak är säker; fortsatt investering i kvalitetskaffe som detta parti, är en av de åtgärder som kommer att ge kaffeproduktion i regionen en ”heads up”, och förhoppningsvis bevara kaffe i området i många generationer framöver.

 

Producent: Thiririka Farmers Co-Operative Society

Plats: Gatundu, Kenya

Varietet: Sl28, SL34, K7, Ruiru 11 & Batian

Kvalitet: 88+

Altitud: 1600 meter

Odling: Skugga & Sol

Bearbetning: Tvättat & torkat på afrikanska torkbäddar

Torkning: Sol

Skördeperiod: Februari 2021

Lottstorlek: 240 kg