EL SALVADOR LA FANY HONEY

SÖT / KRÄMIG / KOMPLEX

 

Vi har har känt Carmen & Rafael Da Silva i 15 år och besökt deras gårdar många gånger. De har alltid överraskat med nya förbättringar och experiment. Den här mikrolotten är en Honey där kaffet långsamt har torkat i sitt eget socker. Det har dessutom fermenterats två dygn i trätunnor (de kallar själva processen GLAZED). Resultatet är ett rasande sött kaffe med toner av mjölkchoklad och röda bär. Gott i alla tänkbara bryggmetoder.

 

Plats: Apaneca, El Salvador

Gård: Finca La Fany

Typ: Red & Yellow Bourbon

Altitud: 1450 meter

Odling: Skugga & Sol

Bearbetning: Barrel fermented Honey

Torkning: Sol

Skördeperiod: Januari - Mars Storlek:     45 hektar

Gringo Nordic Coffee Roasters

Varholmsgatan 12  

414 74 Gothenburg, Sweden

+46-31-12 08 80
hej@gringonordic.se