ElSalvador_Glazed_gringo.png

EL SALVADOR
LA FANY GLAZED

SÖT / KRÄMIG / KOMPLEX

 

Vi har känt Carmen & Rafael Da Silva i 15 år och besökt deras

gård Finca La Fany många gånger. De överraskar oss alltid med nya förbättringar och experiment. Den här mikrolotten kallar de Glazed Honey; kaffet torkar först i sitt eget socker två dygn, innan det fermenteras i tunnor ytterligare några dygn för att därefter långsamt torka som en Honey i 30 dagar. Det resulterar i ett komplext och sött kaffe med toner av mjölkchoklad och gula bär. Gott i alla tänkbara bryggmetoder. 

 

Plats: Apaneca, El Salvador

Gård: Finca La Fany

Typ: Red & Yellow Bourbon

Altitud: 1450 meter

Odling: Skugga & Sol

Bearbetning: Barrel fermented Honey

Torkning: Sol

Skördeperiod: Januari - Mars

Storlek: 45 hektar

  • Facebook - Gringo Nordic
  • Instagram - Gringo Nordic

Gringo Nordic Coffee Roasters

Varholmsgatan 12  

414 74 Gothenburg, Sweden

031-12 08 80
hej@gringonordic.se