1/2
Colombia_Papayo Honey.jpg

COLOMBIA PAPAYO HONEY

GUL FRUKT / KOKOS / KARAMELL

 

NY SKÖRD AV DENNA STORFAVORIT FRÅN FÖRRA ÅRET

 

Denna lilla mikrolott är från en av våra favoritproducenter, Luis Calderon. Kaffet som Luis kallar Papayo odlar han på sin gård Villa Betulia, i regionen Huila. Denna okända varietet, som ännu inte är formellt klassificerad, har Luis själv namngett eftersom bären verkligen doftar och smakar Papaya. Kaffebären har plockats för hand när de är fullmogna och har därefter skalats innan de har torkat tillsammans med allt sitt socker på upphöjda torkbäddar i 27 dagar. Resultatet är ett sannerligen komplext kaffe med karamell, honung, söt frukt och en riktigt komplex och krämig elegans i karaktären.

 

Plats: Huila, Colombia

Gård: Villa Betulia

Typ: Papayo

Altitud: 1550-1600 meter

Odling: Skugga

Bearbetning: Honey

Torkning: Sol

Skördeperiod: JULI 2020

Storlek: 222 kilo