1/2
Colombia_Papayo.jpg

COLOMBIA PAPAYO

MJUK / ELEGANT / KARAMELL

 

Denna lilla mikrolott - årlig skörd är under 100 kilo - som Luis Calderon odlar på sin gård Villa Betulia i Huila, kallar han Papayo. Denna okända varietet, som ännu inte är formellt klassificerad, har Luis själv namngett, eftersom bären verkligen smakar papaya. Kaffet har plockats för hand, skalats, fermenterats i 24 timmar, legat i vattenbad i två dygn (så kallad kenyansk skölj) och därefter torkats på upphöjda torkbäddar i 18 dagar. Resultatet är ett sannerligen komplext kaffe; karamell, kokos, svartvinbär & stor elegans i karaktären. 

 

Plats: Huila, Colombia

Gård: Villa Betulia

Typ: Papayo

Altitud: 1550-1600 meter

Odling: Skugga

Bearbetning: Tvättat 

Torkning: Sol

Skördeperiod: Juli/Augusti 2018

Lottstorlek: 75 kilo

Gringo Nordic Coffee Roasters

Varholmsgatan 12  

414 74 Gothenburg, Sweden

031-12 08 80
hej@gringonordic.se