1/1
Colombia_latierra_primo.png

COLOMBIA LA TIERRA
PRIMO NATURAL

BÄRIG / MJUK / SYLTIG

 

Finca La Tierra är vår egen kaffegård i regionen Cauca, Colombia. 

Detta är andra skörden där vi har torkat kaffet i sitt eget fruktkött på upphöjda torksängar. Genom att låta kaffebären långsamt under två månader torka ihop med allt socker från bären, så går mycket av den fullmogna sötman från bären in i kaffet. Kaffet får lägre syra, och lite större fyllighet och sötma. Resultatet blir ett mjukfylligt kaffe med subtila frukttoner. 

Plats: Cauca, Colombia

Kvalitet: Speciality Grade - 86+

Typ: Castillo, Caturra, Pink Bourbon

Altitud: 1650 meter

Odling: Egen kaffegård

Bearbetning: Bärtorkad

Torkning: 8 veckor

Skördeperiod: Maj-Juli

Lottstorlek: 1220 kg
Bryggmetod: Filterbryggning/Press