COLOMBIA ANAEROBIC CASTILLO
BÄRIG / MJUKFYLLIG / SYLTIG
Detta är en experimentlott, där Milton Panteviz på gården Guadalajara i regionen Huila har gjort allt han kan för att skapa ett verkligt exotiskt kaffe. Kaffebären plockas på 1800 meters höjd när de har nästan 24 % socker. De separeras därefter i vattenbad och får sedan jäsa i 70 timmar i tätslutande, helt syretäta tunnor i en så kallad anaerobisk fermentering. Kaffet torkas sedan långsamt i 24 dagar på upphöjda torksängar.
Resultatet blir ett mjukfylligt kaffe med kraftfulla frukttoner och en nästan alkoholig fyllighet. Ett kaffe som lämnar få oberörda.
Plats: Huila, Colombia
Gård: Guadalajara
Typ: Castillo
Altitud: 1800 meter
Odling: Skugga
Bearbetning: Anaerobisk bärtorkning
Torkning: Sol
Skördeperiod: Mars 2020
Lottstorlek: 130 kilo