1/3
Brasilien_Agua_Nascenta.png

BRASILIEN
ÁGUA NASCENTE CATUAI

CHOKLADPRALIN / KARAMELL / RÖDA BÄR

 

Simone Teresinha de Sousa växte upp på gården Água Nascente, som ligger i regionen Minas Gerais södra del, här odlade hennes föräldrar kaffe och bananer. När hennes far avled så tog Simone över driften av den 10 hektar stora gården ihop med sin mor och har sedan dess – med stor experimentlusta – fokuserat på att producera spännande mikrolotter. Till detta kaffe har Simone plockat uteslutande varieteten Yellow Catuai och sedan fermenterat kaffet 72 timmar i sitt eget bär, inuti en ihoprullad plastduk. Därefter placeras bären i en statisk tork där fläktar trycker varm luft genom bädden av kaffe. Till sist så placeras bären i en mekanisk torktumma där kaffet långsamt går ner till 12% fukt.

 

I karaktären hittar vi toner av körsbär, choklad & cointreau.

 

Land: Brasilien
Region: Mantiqueira de Minas
Gård: Água Nascente
Producent: Simone Teresinha de Sousa

Varietet / Trädtyp: Yellow Catuai
Höjd: 1120 - 1250 meter
Storlek: 10 hektar
Torkning: Anaerobic Natural

  • Facebook - Gringo Nordic
  • Instagram - Gringo Nordic

Gringo Nordic Coffee Roasters

Varholmsgatan 12  

414 74 Gothenburg, Sweden

031-12 08 80
hej@gringonordic.se