DAILY, PRIME & RADICAL

Här hittar du tre olika kaffenamn som alla finns i två versioner -  ESPRESSO & BRYGG. Kaffet i våra blandningar är alltid 100 % spårbart Specialkaffe med en tydlig karaktär och rostprofil. Du ser alltid blandningens recept och rostdatum på undersidan av påsen. Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt i kaffevärlden, den är full av fantasifulla smakbeskrivningar och namn. Därför har vi valt att göra det enkelt för dig och för oss - vi använder enkla namn och enkla smakbeskrivningar.
 

DAILY_BREW_SIDE.png

DAILY BREW

MJUK / RUND / BALANSERAD

 

Vårt bryggkaffe har en mjuk och balanserad karaktär med en fin fyllighet. Som grund använder vi oss alltid av kaffebönor från två gårdar i Brasilien, som vi kryddar med bönor från andra världsdelar för att få fram tonerna av rostade mandlar och hasselnötter. Tillsammans blir det ett mjukt kaffe med toner av choklad. Som gjort för fika.

 

- Brasilien Sitio San Benedito
- Brasilien Fazenda Panorama
- Rwanda Nyamurinda
- Colombia Asopap Coop

DAILY_ESPRESSO_SIDE.png

DAILY ESPRESSO

MJUK / RUND / BALANSERAD

Vår moderna espresso har karaktär av nötter, choklad & torkad frukt. I eftersmaken en hel massa mjukfyllig sötma. Som grund i blandningen använder vi oss alltid av kaffebönor från två gårdar i Brasilien, som vi kryddar med bärtorkade kaffen, främst från Östafrika.

 

- Brasilien Sitio San Benedito
- Brasilien Fazenda Santa Maria

- Colombia La Tierra Primo Natural

ROSTNINGSPROFILEN PÅ DAILY:

Choklad- och karamellkaraktären kommer delvis fram genom rostningsprocessen - det händer mot slutet av rostprofilen där delar av sockret i kaffet karamelliseras. Detta i kombination med tonar av rostade mandlar och hasselnötter, typiskt för kaffebönor från Brasilien av bourbon-varieteten. Detta i kombination ger DAILY sin karaktär. 

PRIME_BREW_SIDE.png

PRIME BREW

SMAKRIK / FRUKTIG / ELEGANT

 

Prime Brew är ett smakrikt, krämigt och aromatiskt kaffe med en fin sötma från högväxta och ekologiska kaffebönor, främst från Etiopien, Colombia, Peru och Centralamerika. Valet av bönor ger blandningen en tropiskt fruktig smak, med toner av söta bär. Kroppen är medelfyllig, helt utan bitterhet. Vi rostar kaffet lite ljusare så att den naturliga sötman från bönorna utvecklas maximalt.

Ekologiskt certifierat.

 

NUVARANDE BLEND

- Peru Nueva Florida

Etiopien Yirgacheffe Suke Quto

- Etiopien Aricha Natural Grade 1

SE-EKO-04

PRIME_ESPRESSO_SIDE.png

PRIME ESPRESSO

SMAKRIK / FRUKTIG / ELEGANT

 

En smakrik espresso full av sötma och mjuk syrlighet, med karaktär av tropisk frukt och syltigt bäriga toner. Bönorna kommer främst från Etiopien, Brasilien och Centralamerika. Kroppen är medelfyllig och krämig, helt utan bitterhet. Ekologiskt certifierat.

 

NUVARANDE BLEND

- Etiopien Guji Suke Quto

- Etiopien Worka Natural Grade 1

- Brasilien Nossa Senhora De Fatima

SE-EKO-04

ROSTNINGSPROFILEN PÅ PRIME:

Prime har fått en lite lätta rostning, som lyfter fram kaffets naturliga egenskaper. Den varsamma rostningen ger kaffet komplexitet och lyfter fram bönornas naturliga sötma, fruktighet och smakrikedom. Det lättare rostningen gör också att kaffet får en mjuk fyllighet

RADICAL_BREW_SIDE.png

RADICAL BREW

KRAFTIG / KRYDDIG / MUSTIG

 

Ett kraftfullt, balanserat och fruktigt kaffe med en mörkrostad karaktär. Majoriteten av bönorna i Radical Brew har en fyllig karaktär och kommer vanligtvis från Indonesien och Brasilien. Vi har även blandat i bärtorkade bönor, främst från Etiopien, som bidrar till den fruktiga smaken. Ekologiskt certifierat.

 

NUVARANDE BLEND

- Sumatra Raja Toba Garden.
- Brasilien Nossa Senhora de Fatima
- Etiopien Yirgacheffe Natual Aricha Grade 1

SE-EKO-04

RADICAL_ESPRESSO_SIDE.png

RADICAL ESPRESSO

KRAFTIG / KRYDDIG / MUSTIG

 

En bittersöt, milt kryddig och fruktig espresso med en tydlig fyllighet. Majoriteten av bönorna i Radical Espresso har en fyllig karaktär och kommer vanligtvis från Indonesien och Brasilien. Vi har även blandat i kaffebönor från Etiopien, som bidrar till den fruktiga smaken. Ekologiskt certifierat.

 

NUVARANDE BLEND

- Sumatra Raja Toba Garden.
- Brasilien Nossa Senhora de Fatima
- Etiopien Worka Coop Grade 1

- Etiopien Guji Suke Quto 

SE-EKO-04

ROSTNINGSPROFILEN PÅ RADICAL::

För att ta fram den djärva och rika karaktären i RADICAL så har vi gett bönorna några extra varv i vår rostmaskin. När kaffet mörkrostas så minskar syrligheten i kaffet och istället utvecklas bönornas kraftfulla och bittersöta smaker